لیست شبکه های اجتماعی فارسی و انگلیسی زبان محبوب در دنیا در سال 2021 چیست؟ هر یک از ما بنا به نیازمان تنها از بعضی از آنها استفاده میکنیم. اما تعداد بسیار زیادی نیز وجود دارند که حتی ممکن است نام آنها را هم ندانیم. در بین تمام شبکه های اجتماعی قدیم و جدید، همواره تعدادی از آنها مطلقا مخصوص چت کردن هستند. اما برخی از این شبکه های اجتماعی جدید، با اینکه ابتدا با عنوان چت شناخته شدند، اما در آپدیت های جدیدتر خود، امکانات دیگری هم به آنها اضافه شده است.
در هر یک از انواع شبکه های اجتماعی پیام رسان امکان ارسال فایل یک نیاز اساسی برای کاربران است. با اینحال اگر به یاد داشته باشید، ورود مردم ایران به شبکههای اجتماعی، با فیس بوک شروع شد و تا به امروز، تعدادی بالایی از شبکه های اجتماعی جدید به لیست شبکه های اجتماعی در ایران اضافه شدند که هنوز هم بین کاربران از محبوبیت بالایی برخوردارند، اما برخی از آنها نیز از این لیست حذف شدند.
یکی از نکاتی که در خصوص شبکههای اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد این است که چطور شبکه اجتماعی مناسب را برای فعالیت شخصی و یا حتی کسب و کار خود انتخاب کنیم؟ یا برخی از افراد بنا به دسترسی راحتتر به فایل های مورد نیاز خود تمایل دارند همه شبکه های اجتماعی در یک برنامه جمع شده باشد. بدیهی است که داشتن اطلاعات درباره نوع کاربری هر شبکه اجتماعی، به ما در این راه کمک میکند.
در ادامه این مطلب قصد داریم تا درباره محبوب ترین لیست شبکه های اجتماعی در جهان، به تفکیک نوع کاربرد آنها صحبت کنیم. با ژیوا مگ همراه باشید.
معرفی شبکه های اجتماعی معروف برای اشتراک گذاری عکس و ویدئو
شبکه های اجتماعی اشتراک گذاری عکس و ویدئو، همانطور که از نام آن پیداست، برای یافتن و به اشتراک گذاشتن عکس کاربرد دارد. لیستی از این برنامهها را در ادامه آوردهایم.
اینستاگرام (Instagram)
اینستاگرام از پراستفادهترین و معروفترین شبکههای اجتماعی در ایران محسوب میشود. رونق این شبکه نیز از زمانی شروع شد که بحث فیلترینگ تلگرام در کشور مطرح شد و امروزه کمتر کسی است که در ایران باشد و با اینستاگرام آشنایی نداشته باشد. تقریبا از تمامی سنین از کودک و نوجوان تا مسن و پیر در این شبکه اجتماعی فعالیت دارند.
میتوان گفت که اینستاگرام در دنیا نیز طرفداران زیادی دارد. همه قشر آدمی ممکن است در اینستاگرام فعالیت داشته باشد و حتی یک منبع درآمد خوب برای بسیاری افراد در سراسر جهان، ازجمله ایران محسوب میشود. رونق کسب و کار در فضای اینستاگرام نیامند رعایت اصولی است که به مجموعه آنها روش های افزایش سئو اینستاگرام گفته میشود.
اما چه عاملی موجب شده که اینستاگرام تا این حد محبوب باشد؟ بدیهی است که کاربرپسند بودن و امکانات یک برنامه، استفاده گسترده از آن را رقم میزند. اینستاگرام نیز به دلیل امکانات خوبی که در اختیار پیجهای شخصی و تجاری قرارمیدهد، محبوبیت بالایی دارد.
پین ترست (Pinterest)
پینترست تا حدی به اینستاگرام شباهت دارد. در لیست شبکه های اجتماعی مربوط به عکس، پینترست از محبوبیت بالایی برخوردار است. این برنامه معمولا برای پیدا کردن تصاویر با کیفیت بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
یوتیوب (You Tube)
در لیست شبکههای اجتماعی اشتراک گذاری ویدئو، یوتیوب برترین و محبوبترین شبکه در دنیا است. در بسیاری از کشورها، یوتیوب به عنوان یک منبع درآمد محسوب میشود.
این برنامه، امکانات بسیار زیادی را در اختیار فعالان خود قرار میدهد. ازجمله این امکانات میتوان به اشتراک گذاری ویدئو، مشاهده آنها و نظر دادن درباره هر ویدئو، لایک کردن، امکان ایجاد کانال و قرار دادن ویدئوهای شخصی خود در آن، امکان دسته بندی کردن محتواهای ویدئویی کانال، امکان لینک دهی و انجام تبلیغات، امکان کسب درآمد (حتی به صورت میلیون دلاری) و بسیاری موارد دیگر، اشاره نمود.
یکی از قابلیتهای بسیار خوب یوتیوب، سخت گیری قانون کپی رایت در آن است. به طوریکه اگر ویدیویی را از جایی کپی کنید، با اخطار کپی رایت مواجه میشوید. در اینصورت صاحب اثر میتواند ضمن حذف آن ویدئو از کانال شما، این عمل را به صورت قانونی پیگیری نماید. البته باید گفت که این قوانین در خارج از کشور با سختگیری بیشتری نسبت به ایران انجام میشود.
با وجود تمام مزایایی که در بالا گفته شد، مشکلی که در ایران و در رابطه با یوتیوب وجود دارد و دست خیلی از افراد را برای فعالیت در آن بسته است، فیلتر بودن این شبکه اجتماعی است. که موجب شده تا فعالیت ایرانیها در این شبکه محدود شود.
یکی از دلایل رونق گرفتن شبکههای آپلود ویدئو در ایران مانند آپارات، نماشا و تماشا و … ، به فیلتر شدن یوتیوب مربوط میشود. چون امکاناتی که ارائه میدهد قابل مقایسه با این شبکهها نیست.
از مشکلات دیگری که در رابطه با یوتیوب وجود دارد این است که بازدید ویدئوهای ایرانی را محدود کرده است. و این خود دلیلی بر فعالیت کم ایرانیها در این شبکه اجتماعی محسوب میشود.
لیست شبکه های اجتماعی کاری
برخی از شبکههای اجتماعی هم هستند که بیشتر برای رونق کسب و کار، تبلیغات و جذب مشتری، برندینگ و بازاریابی مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از شبکه های اجتماعی کاری، به شما کمک میکند تا نیاز سنجی انجام دهید و نیازهای مشتریان خود را متناسب با پرسونای مخاطبان خود بشناسید.
علاوه بر این، امروزه اغلب کسب و کارها برای فروش محصولات خود به فضای وب روی آوردهاند و لازمه شروع کار خود را طراحی یک وبسایت میدانند. اما آیا فقط طراحی وبسایت، برای داشتن فروش بالا و رونق کسب و کار، کافی است؟ باید گفت خیر. در واقع مراحل بعدی مانند سئو سایت و تولید محتوا در آن است که کسب و کار را رونق میدهد.
یکی از روشهایی که برای سئو سایت بسیار مورد توجه قرار گرفته، فعالیت در شبکههای اجتماعی است. اما سوال اینجاست که چطور میتوان با فعالیت در شبکههای اجتماعی، سئو سایت را بهبود بخشید؟
برای این کار، اولین قدم داشتن انتخاب مناسب از بین لیست شبکه های اجتماعی است. در ادامه به دو مورد از آنها اشاره خواهد شد.
البته باید اشاره کنیم که علاوه بر مواردی که درباره آن صحبت خواهیم کرد، شبکههای اجتماعی دیگری مانند اینستاگرام، یوتیوب و … نیز هستند که این قابلیتها را دارند و ما برای جلوگیری از تکرار در اینجا مطرح نکردهایم. اما با مطالعه دسته بندیهای دیگر، میتوانید هر شبکه را بشناسید و مناسبترین را برای زمینه کاری خود انتخاب نمایید.
لینکدین (LinkedIn)
این شبکه اجتماعی، به شبکه اجتماعی حرفهایها معروف است و افراد با زمینههای تخصصی مختلف در این شبکه حضور دارند. بنابراین برای یک شرکت، کارکردن روی لینکدین، از اولویتها محسوب میشود.
با ساختن یک اکانت تجاری در لینکدین، میتوانید برند خود را در معرض دید مشتریان هدفتان قرار دهید. در هیچ شبکه اجتماعی دیگری نمیتوانید به این راحتی، با افرادی که در حوزه کاری شما، در داخل و حتی خارج از ایران فعالیت دارند، ارتباط بگیرید.
از سوی دیگر، بخش مقالات لینکدین میتواند برای معرفی شما، تخصصتان، خدمات و محصولاتتان بسیار مفید باشد. با انتشار پستهایی در حوزه کاری خودتان و لینک دهی به مقالههای مرتبط وب سایت، تاثیر بسیاری نیز بر سئو سایتتان خواهید داشت.
از آنجائیکه این شبکه، یکی از مرتبط ترین انواع شبکه های اجتماعی در حوزه اشتغال است، میتوان گفت که یکی از کاربردهای معروف لینکدین، استفاده از آن به منظور پیدا کردن شغل است. پس شما در لینکدین میتوانید با ثبت مشخصات، حرفه، تخصص و علاقهمندیهایتان، پیشنهادهای شغلی مناسب خود را دریافت نمایید. لینکدین برای پیشرفت در کار و حرفه شما، بسیار مفید و کاربردی است.
فیس بوک (Facebook)
فیس بوک هم در دسته پرطرفدارترین شبکه در لیست شبکههای اجتماعی در دنیا قرار میگیرد. موسس فیس بوک، مارک زاکربرگ است و به واسطه این شبکه اجتماعی، جوان ترین میلیاردر دنیا هم محسوب میشود.
هر چند که برخی از سیاستهای اشتباهی که مدیران فیس بوک در پیش گرفتهاند، تا حدودی از محبوبیت آن در بین مردم کاسته است. اما همچنان محبوبیت بسیار بالایی در جهان دارد.
این شبکه اجتماعی، بیش از 5/2 میلیارد کاربر فعال در ماه دارد. به همین دلیل محلی مناسب برای تعامل با افراد مختلف و همچنین انجام تبلیغات و ارتباط با مشتریان است. ایجاد یک پیج تجاری فیس بوک، و انتشار مطالب سایت خود در آن و لینک دهی به منبع، در سئو سایت شما و درنتیجه رونق کسب و کارتان نقش بسزایی دارد.
یکی از مشکلات فیس بوک در کشور ما، فیلتر بودن آن است. اما با وجود مسیرهای دور زدن فیلترینگ در ایران، این برنامه نیز در لیست شبکه های اجتماعی پرکاربرد در ایران قرار میگیرد.
لیست شبکه های اجتماعی پیام رسان
تلگرام (Telegram)
این شبکه اجتماعی از پیام رسانهای بسیار محبوب در کشور ما محسوب میشود. اما جالب است بدانید برخلاف چیزی که در ایران دیده میشود، در جهان، محبوبیت زیادی ندارد.
با وجود این که تلگرام در ایران فیلتر است، هنوز هم بسیاری از کاربران ایرانی در آن فعالیت دارند. البته باید گفت که در سال 2020 و 2021 ریزش زیادی در تعداد کاربران آن رخ داد.
واتس آپ (WhatsApp)
پیش از فیلترینگ تلگرام، واتساپ جایگاهی در ایران نداشت و مردم بیشتر از تلگرام استفاده میکردند. اما با فیلتر شدن آن، مردم با سرعت زیادی به واتساپ روی آوردند. و این شبکه اجتماعی با ارائه امکاناتی مانند تماس تصویری و … توانست مردم را ترغیب به استفاده از آن کند.
واتساپ از سال 2014 زیرمجموعه فیس بوک شده است. برخلاف تصور خیلی افراد که ممکن است فکر کنند واتساپ محبوبیت کمتری از تلگرام در دنیا دارد، اما اینطور نیست.
وی چتWeChat) )
این شبکه اجتماعی پیام رسان، مدتی در ایران جایگاه خوبی داشت اما مردم با فضا و امکانات آن در طولانی مدت ارتباط برقرار نکرده و به سرعت کنار گذاشته شد. وی چت را تا حدی میتوان مشابه واتساپ دانست و در حال حاضر، تعداد کاربران این دو شبکه در دنیا، با هم در رقابت هستند.
وایبر (Viber)
وایبر ازجمله شبکههای اجتماعی است که در دورهای محبوبیت بالایی در ایران داشت. اما کم کم و با ورود برنامههای کارامدتر مانند تلگرام، محبوبیت خود را در بین مردم از دست داد. در ایران کمتر، اما در جهان هنوز هم هستند کسانی که از آن استفاده میکنند.
یکی از قابلیتهای مهم وایبر، قابلیت Viber Out است که با استفاده از آن میتوانید با کاربران غیر وایبر تماس برقرار کنید.
از طریق این پیام رسان میتوان پیامهای متنی، تصویر، ویدئو و پیامهای صوتی را ارسال نمود.
لاین (LINE)
این شبکه نیز مانند وایبر برای پیام رسانی صوتی، تصویری و متنی کاربرد دارد. علاوه بر این، مانند واتساپ از قابلیت برقراری تماس صوتی و تصویری نیز برخوردار است.
اسنپ چت (Snapchat)
اسنپ چت یک شبکه اجتماعی است که مبتنی بر پیام رسانی تصویری بوده و در آن میتوان با استفاده از تصاویر، چت نمود. فیلترها و افکتهای مختلفی که افراد میتوانند به عکسهای خود بدهند، عاملی برای محبوبیت این برنامه است. این برنامه بیشتر در بین تینیجرها و جوانان محبوب است.
البته لازم است بدانید که اسنپ چت فقط روی اندروید و آی او اس قابلیت نصب دارد.
اسکایپ (Skype)
این شبکه متعلق به مایکروسافت بوده و دارای امکاناتی مانند ارسال پیام متنی، تماس صوتی و تصویری است که برای برگزاری کنفرانسهای گروهی نیز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. بیشترین دلیل محبوبیت این برنامه، بخاطر تماسهای تصویری آن است.
لیست شبکه های اجتماعی وبلاگ نویسی
شاید در ایران درباره شبکههای اجتماعی وبلاگ نویسی کمتر شنیده باشد. اما این برنامهها در لیست شبکههای اجتماعی مورد استفاده در جهان، محبوبیت و کارایی بالایی دارند.
هرچند سعی ما بر این بود تا درباره معروفترین شبکههای اجتماعی پرکاربرد درایران صحبت کنیم، اما کسب اطلاعات درباره این دسته از لیست شبکههای اجتماعی نیز خالی از لطف نیست.
ردیت (Reddit)
در این شبکه شما میتوانید کلیه محتواهای تولیدی خود را منتشر کنید و لینک فالو دریافت نمایید. پستهای متنی و همچنین لینک را میتوان مستقیما در آن قرار داد.
این امکان در ردیت وجود دارد تا پس از انتشار محتوای خود، به آن رای دهید، نظرسنجی کنید و میزان علاقه افراد مختلف را درباره آن مطلب بدانید.
در ردیت مطالب منتشر شده در زیرمجموعههای مختلفی قرار میگیرد که این زیرمجموعهها، ساب ردیت نام دارند.
باید بگوییم که ردیت در کشور ما فیلتر نیست.
تامبلر (Tumbler)
تامبلر یک شبکه وبلاگ نویسی است که از آن میتوان برای اشتراک گذاری وبلاگهای چند رسانهای و وبلاگهای کوتاه استفاده کرد. تعداد کاربران فعال این شبکه در هر ماه به بیش از 550 میلیون نفر میرسد و از دلایل محبوبیت آن میتوان به سفارشی سازی همه چیز در آن اشاره نمود. که آن را به یکی از شبکه های اجتماعی کاربرپسند تبدیل کرده است.
البته باید گفت که تامبلر در ایران خیلی شناخته شده نیست اما به دلیل مزایای زیادی که دارد، آن را معرفی کردیم.
توئیتر (Twitter)
در ابتدا باید بگویم که توئیتر، به دلیل محدودیت نوشتاری، یک میکروبلاگ محسوب میشود. این شبکه اجتماعی در ایران فیلتر است ولی با این وجود، بسیاری افراد در آن فعالیت دارند. توئیتر با وجود اینکه محدودیت در تعداد حروف دارد، اما به عنوان یک شبکه اجتماعی فعال و محبوب، میتواند جهت انتشار تبلیغات مورد استفاده قرار گیرد.
توئیتر اغلب توسط افراد مشهور و سیاست مداران کشورهای مختلف، مورد استفاده قرار میگیرد. به طوریکه بسیاری از افراد مشهور، درمورد کار خود در آن صحبت میکنند و یا اگر نظر یا انتقادی در رابطه با موضوعی دارند، در آن بیان میکنند.
معمولا اختلاف نظرها و کنایههای سیاست مداران و افراد مشهور در این شبکه، ترند شده و مورد توجه قرار میگیرد. این شبکه بیشتر در کشور آمریکا محبوب است.
فعالان توئیتر معمولا در محدودههای سنی بالا هستند و کمتر به چشم میخورد که نوجوانان و افراد کم سن و سال در آن فعالیت کنند. این موضوع به محیط جدی این شبکه اجتماعی مربوط میشود.
لیست شبکه های اجتماعی گیمینگ
در این بخش، یکی از محبوب ترین شبکههای اجتماعی مورد استفده گیمرها در ایران و سراسر دنیا را به شما معرفی خواهیم کرد.
دیسکورد (Discord)
دیسکورد ازجمله شبکه های اجتماعی است که بسیار مورد توجه گیمرها قرار دارد. نرم افزاری بسیار سبک است که با استفاده از آن میتوان به صورت متنی، صوتی و تصویری، با دیگران ارتباط برقرار کرد.
در دیسکورد میتوان در حین بازی کردن، با افراد مختلف در ارتباط بوده و تماس صوتی و تصویری داشته باشید. سبک بودن این برنامه از دلایل استفاده از آن برای گیمینگ است.
سخن پایانی
در این مطلب سعی شد تا درباره لیست شبکه های اجتماعی جهت کاربردهای مختلف، صحبت شود. در هر کدام از لیستهای عنوان شده در مقاله، شبکه های اجتماعی معروف در ایران معرفی شد. البته باید گفت که ممکن است خیلی از موارد را نیز معرفی نکرده باشیم.
اگر درباره هرکدام از شبکههای اجتماعی معرفی شده صحبت و نظری داشتید، یا اینکه در هر لیست، جای یک برنامه را خالی دیدید، در بخش نظرات سایت با ما در میان بگذارید.